steviashop

thumb_up 1197 likes
rate_review 20 Reviews
favorite 3 favorites
Faddi-völgy u. 3.
7100 Szekszárd, Hungary
phone
Click to show phone
Request for information

steviashop Company Information

General information

Gyakran ismételt kérdések

1. A Stevia termékeket diabéteszesek használhatják−e?

Igen, a stevia és a steviosid , mint édesítő, abszolút biztonságos /Boeck−Haebicch,1992./. Chan et.al./2000/ önkéntesekkel végzett kísérlete − napi háromszor 250 mg nem változtatott a vér biokémiai összetételén.

2. A steviosid molekula diabéteszeseknek veszélytelen?

Igen, a steviosid a fő édes−összetevője a steviának, 300−szor édesebb a cukornál, ezáltal csekély mennyiséget kell bevinni belőle a szervezetbe. A steviosid nem szívódik fel a bélfalon keresztül, ellenben a vastagbélben a baktériumok hatására a steviosid steviollá alakul. Ha a napi bevitt mennyiséget nézzük − 131 gr./ cukor/ nap Eu . átlag−, akkor az 400 mg. Steviosidnak felel meg. Ez azt jelenti, hogy 240 mg glukóz lesz a 400 mg Steviosidból. Ebből 1/3 rész átalakul, 1/3 rész kiürül a szervezetből, 1/3 rész pedig felszívódik / 80 mg. = 0,08 gr./ Ez a glukóz− mennyiség elhanyagolható a szervezetben.

3. A Stevia fogyasztása okozhat-e rákot?

Nem, számos kísérlet bizonyítja, hogy a steviosid és a Rebaudiosid A, nem rákkeltők. A JECFA 1999−es állásfoglalása szerint a Stevia orális bevitele nem okoz toxikus elváltozást. Állatkísérletek bizonyították, hogy napi 1100 mg/ testsúlykilógramm bevitele a patkányok szervezetében nem mutatott elváltozásokat . Ezt a megállapítást a WHO is igazolja, elfogadta. Bizonyított továbbá, hogy a steviosidot világszerte használják− Paraguai 500 éve, Japán több, mint 25 éve, Dél-Korea 16 éve, Brazília 13 éve, Kína 12 éve, USA 1995−óta étrend−kiegészítőként. Negatív visszajelzés egyik országból sem érkezett.

4. A Steviát a PKU /anyagcserebetegség/− ben szenvedők fogyaszthatják-e?

Igen, A Stevia és a steviosid kémiai összetétele, −diterpenglycoside, erősen különbözik az aszpartamtól.

5. A Stevia és a vérnyomás

Chan et.al. 2000−ben , emberekkel végzett egy tanulmányt, mely − 60 fő önkéntesből állt − napi háromszor 250 mg. Steviosidot fogyasztottak, egy éven keresztül. Három hónap elteltével a systolis és a diastolis vérnyomás normalizálódott, a kísérlet befejeztéig így is maradt. A vérképet a kísérlet során nem változtatta meg. Ez a tanulmány is bizonyítja, hogy a Stevioosid nem testidegen anyag, tehát alternatívát jelenthet a vérnyomás−stabilizálásban. A csoportban az átlagos vérnyomás 166/ 102 volt , a kísérlet végére ez az arány 153/ 90-re változott.

6. Milyen mennyiségben használjuk a Steviát édesítésre?

Ez a mennyiség a Stevia levelek édességének %−ától függ, amely eltérő lehet: 6−15%. Ez azt jelenti, hogy a szárított levelek 18−45−ször édesebbek a cukornál. Eredmény: 100 gr. szárított levél 6% steviosid tartalommal 1800 gr. cukornak felel meg, míg 15% steviosid tartalommal 4500 gr. cukornak felel meg. A steviosidnál ez az arány, mivel 300−szor édesebb a cukornál: 10 gr.= 3 kg. cukor.
A steviosiddal óvatosan bánjuk , hiszen nagyon tömény koncentrátum, csekély mennyiséget használjunk ételeinkbe.

7. Mennyi kalóriát tartalmaz a Stevia?

Gyakorlatilag a Stevia nem tartalmaz kalóriát. A Stevia null kalória, null cukor, null zsír, null koleszterin− tartalmú.

8. A Stevia helyettesítheti-e a diétában a cukrot?

Igen. Meg kell állapítani, hogy az ételeinkben a cukor fontos összetevő, hiszen az ízéért fogyasztjuk. Sajnos a kalória bevitelt növeljük vele, tehát ételeinknek csak az élvezeti értékét növeli.
A napi cukorbevitel mennyiségét ne a készételek elfogyasztása tegye ki , hanem együnk minél több friss gyümölcsöt. Megállapíthatjuk, hogy a diétában a cukor helyettesíthető a Steviával.

9. Stevia a fogápolásban

Albino Spraque−Dawley Ratten et.al./1992./ bebizonyították, hogy a Steviosid és a rebaudiosid használatával meggátolhatjuk a szájban a káros baktériumok kifejlődését.

10. Használható-e a Stevia és a steviosid sütésre−főzésre?

Igen. A steviosid olvadáspontja 198 celsius−fok, összetétele nem változik, nem színezi meg az ételt a sütés főzés során.
Mindennapi használatra kiválóan alkalmas, még a tejtermékek, ill. a savas gyümölcsök /eper, narancs, ananász / ízesítésére is tökéletesen használható. A steviosid PH− stabil, tehát ételeink elkészítéséhez széles körben használható a Stevia és a Steviosid.

/ Mathias G. írása alapján/

Faddi-völgy u. 3. Szekszárd

Opening hours
Monday:
08:00 - 20:00
Tuesday:
08:00 - 20:00
Wednesday:
08:00 - 20:00
Thursday:
08:00 - 20:00
Friday:
08:00 - 20:00
Saturday:
08:00 - 20:00
Sunday:
08:00 - 20:00
Parking
The company has a parking lot.
Phone number
+36302484617
Linki
Social Accounts
Keywords
natural foods store

steviashop Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

A similiar page for your business? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yellow Pages Hungary - it's simply and easy!
Add your company